Jako student zagraniczny możesz spodziewać się nowych doświadczeń z życia w jednym z najbardziej ekscytujących miast na świecie. Ale najpierw musisz zająć się:

    • Uzyskanie wizy studenckiej
    • Ubezpieczenia i mieszkania
    • Wybór kursu językowego

Aby uzyskać więcej informacji na temat procesu i zasad studiowania w Stanach Zjednoczonych jako student zagraniczny, kliknij poniższy link.

Studia w Stanach

Uzyskanie wizy studenckiej

Aby zostać przyjętym na studia w Stanach Zjednoczonych, wszyscy studenci nieimigracyjni muszą wykonać dwa kroki:

Najpierw musisz zwrócić się do NYLC o certyfikat kwalifikacji I-20, który sprawdzi, czy będziesz uczęszczał do szkoły w Stanach Zjednoczonych. MUSISZ zapisać się do Intensywnego Programu Językowego (ILP), aby uzyskać certyfikat kwalifikacji I-20. Uwaga: Dostarczymy certyfikaty I-20 tylko studentom, którzy spełniają wszystkie wymagania.

Złóż wniosek o certyfikat kwalifikacji I-20

Zarejestruj się, aby uzyskać intensywny program językowy (ILP)

Po otrzymaniu I-20 Certificate of Elilibility od NYLC, musisz złożyć wniosek do rządu USA o wizę studencką F-1. Wizy są dostępne w ambasadzie lub konsulacie Stanów Zjednoczonych w Twoim kraju ojczystym. Uwaga: NIE zostaniesz uznany za wizę studencką, jeśli nie uzyskałeś I-20 Certificate of Eligibility.

Ubezpieczenia i mieszkania

Ubezpieczenie: Z odpowiednim międzynarodowym planem ubezpieczenia studentów, będziesz chronić się przed wysokimi kosztami niespodziewanego urazu lub choroby.

Mieszkaniowy: Jak w każdym dużym mieście, mieszkania w Nowym Jorku mogą być drogie i trudne do znalezienia. Jednak dzięki cierpliwości i wytrwałości większość naszych studentów znajduje tanie mieszkania w ładnych i bezpiecznych dzielnicach, takich jak Brooklyn i Queens, gdzie czynsze są znacznie niższe niż na Manhattanie. Takie dzielnice oferują komfortowe warunki i łatwy dostęp do emocji na Manhattanie przez autobus i metro.

Wybór kursu językowego

Aby zakwalifikować się do otrzymania wizy studenckiej, zagraniczni studenci MUSZĄ zapisać się na nasz intensywny program językowy. * Po zakończeniu programu uczniowie zauważą wyraźną poprawę znajomości języka angielskiego.

* Rząd USA wymaga, aby wszyscy studenci posiadający wizę studencką F1 lub status F1 byli zapisani na minimum 18 godzin zajęć tygodniowo.

F-1 Prześlij studentów

Skontaktuj się z nami na info@nylanguagecenter.com i poznaj nasze specjalne ceny i rabaty dla studentów przeniesienia F-1.